23 Ocak 2009 Cuma

O bir "Rapstar"

Biraz evvel Star Tv'de yeni başlayan "Rapstar" yarışmasını başından sonuna dek izledim ve çok hoşuma gitti. Bu beğenimin arkasında ise rap müzik hayranı olmam yatmıyor. Hatta rap kültürüm Ceza,2pac,Ayben,Eminem ve Sagopa Kajmer gibi bu alanda en tanınmış sanatçıların yine en bilinen şarkılarıyla sınırlı. Ama şu zamana kadar popstar, akademi türkiye, popstar alaturka çeşitlemelerinden sonra, rap dalında hem de Türkiye'de bu formatın denenmesini çok iddalı bir o kadar da başarılı buldum.
Yarışmacıların neredeyse tamamı çok heyecanlıydı ve sözlerin hepsini ezberden okuyamadılar, ama takdir edilmesi gereken bir şey var ki; o da bu tarzdaki diğer yarışmaların katılımcılarının tersine; şarkıların sözlerini kendilerilerinin yazıyor olmaları. Ayrıca özellikle bir kaç yarışmacı öyle bir tutkuyla ve heyecanla söyledi ki şarkılarını, gerçekten kendi içlerindeki duygu yoğunluğunu hissetirebildiler. Arka arkaya bu kadar çok rap şarkısı dinledikten sonra ilk defa farkettim ki, yeri geldiğinde rap müzik insanı acayip gaza getirebileceği kadar bir o kadar da duygulandırabiliyormuş. Hatta bunun bir adım ötesinde -evet itiraf ediyorum- evde kendi kendime (hafif sallanarak) rap müzik söylemeyi denemek istedim : )
Bu itirafın ardından hemen yarışmanın kendisine geri dönelim. Umarım yarışma meşhur "rating" uğruna şu anki halini değiştirmez. Ceza, Fuat, Funky, Sibel Tüzün'den oluşan jüri -her hafta katılacak konuk jüri üyesi de olacakmış, bu hafta Ferhat Göçer vardı- çok başarılı ve yapıcı eleştiriler yaptılar. Üstelik gördüğüm ve hissettiğim kadarıyla oldukça samimilerdi. Öykü Serter'in sunucu olarak seçilmesi ise on numara bir seçim olmuş kanımca. Madem yarışmayı bu kadar baştan sona takip ettim, en beğendiğim ve diğerlerinden daha farklı söylediklerine inandığım yarışmacıların isimlerini de eklemeliyim bu yazıya ki tam olsun. Adem, Erhan ve Özgüç gerçekten çok güzel söyledi bence.
Haftaya kadar yarışmacılar kendi şarkılarının tamamını ezbere söylemeye çalışırken, bu yazı da okuyucuların %99'nun ezberden söyleyebileceği şu cümlelerle bitsin:
"Cartel bir numara en büyük..Cehennemden çıkan çılgın türk..25 yaşında yüzbinlik araba..Nerden geldi bu para en iyisi sorma...Anlamazsan kafan almaz sorma...Yaşadığın yeri tanımıyon sorma...Hergün savaş caddeler kan...Kan bile kırmızı değil karakan..."

4 yorum:

  1. özgüç'n performansı harikaydı bence.freestyle yapan uğuru da gözardı etmemek lazım;)

    YanıtlaSil
  2. özgüç mükemmeldi freestyle da bi de özgüçü dinleyin derim ben ;) flex de bir numaradır.

    YanıtlaSil
  3. bildiğim kadarıyla her hafta farklı bir tarzda yarışacaklarmış; bakalım free style ve flex'ler geldiğinde neler olacak

    YanıtlaSil
  4. valla ilginç geliyo fikir merak ettim şimdi gelince izleyelim beraber :)

    YanıtlaSil