22 Aralık 2008 Pazartesi

Prologue


İster önsöz, ister editörün notu, ister sunuş diyelim; yazmaya başlarken giriş yazısı niteliğindeki "merhaba" adettendir. Geleneği bozmayıp ilk merhabamı dile getirirken, süt köpüğünün tam kıvamında olması için uğraş verdiğim kahvemden bir yudum almayı kendime hak görüyorum. Şimdi gelelim soruların cevaplarına... (doğmamış okuyucuların zihnimdeki sorularıdır bunlar)
F.A.Q.

1) Neden şimdi yazmaya başladın?
Bilgisayar başında geçirilen vaktin artması, yazılması gereken tezden güzel bir kaçış noktası ve aralık ayının dayanılmaz hafifliği olacak en samimi cevaplarım.

2)Ne üzerine yazacaksın?
Biraz benden, biraz geçmişten, biraz da olmasını istediklerimden bahsedeceğim. Zaman zaman bunların hepsi birbirine girebilir diye endişelensem de; yazılarımın tek bir karakteri, tek bir mekanı olsun istemiyorum. O gün nereye ve hangi kimliğe daha çok aitsem, onun söyleyecekleri yazıya dökülsün istiyorum. "Yoksa bir kişilik bölünmesiyle mi karşı karşıyayız" diye geçtiyse içinizden, endişelenmeyin. Benimkisi sadece Sylvia Plath'in "keşke sahip olduğumuz hayatları elbiseler gibi giyip çıkartabilsek, böylece hangi hayatın bize daha çok yakıştığını görebilirdik" dileğinden bir esinlenme.

3)Neden yazılarını okuyalım?
Kimse kimseyi kandırmasın. Öncelikle ya tesadüfen bu sayfaya girdiğiniz için ya da boş vakit geçirmek için okuyacaksınız yazıları. Olur da severseniz, "bugünkü hikayesi neymiş acaba?" merakı okumanız için yeterli ve geçerli bir sebep sanırım.

"Sözleşmeyi okudum ve şartları kabul ediyorum." diyorsanız o zaman buradan içeri buyrun.

Alamet-i Farika'ya hoşgeldiniz..

4 yorum:

  1. ben bacadan gelmiştim, bari kapıdan çıkayım:))
    hoş buldum, kapıdan girsem Sylvia Plath'la karşılanacakmışım daha da hoş olacakmış:)

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin :)
    İzmir Marşıyla girip Sylvia Plath ile uğurlamışım, o da güzel olmuş bence :)

    YanıtlaSil
  3. Iyi ki gelmis, iyi ki baslatmissin. Okudum, yorumlar yazdim, cok da sevdim. Tam yukaridaki madde 3de soyledigin gibi olucam sanirim...Hatta benim blog'da Baska Okuduklarim kismina da link veriyorum acilinden, beklerim :)
    Icimde acaba tanisiyo muyuzdur gibi bi his bile var! Oyle ki ayni yaslardayiz, (playful penguins kesisim kumesi hesabiyla!),ayni tarihlerde blog'una baslamis, Hakkimda'da kendisini Before Sunset'in tatlilar tatlisi Julie Deply sarkisiyla anlatmis, sevdigi yazara catt diye Elif Safak koymus bi kadin'i sevmezsem cok ayip, cunku o ben olabilirim!!!!!

    YanıtlaSil
  4. tüm güzel ve içten yorumların için teşekkür ederim eliza, ben de şuan senin yazılarını okumak için sabırsızlandım ve hemen sayfana geçiş yapıyorum : )

    YanıtlaSil