29 Aralık 2008 Pazartesi

Alien Life Form


Uzaydan gelen, kedisever, tüylü yaratık... İşte karşınızda "Alf"

Çocukken yeni bölümünü izlemeyi dört gözle beklediğim dizinin baş kahramanıyla ilgili birkaç fotoğrafa nette rastlayınca; Alf'in blogumda yer alması gerektiğini farkettim.Amacım kesinlikle 90'lar dönemi çizgi/dizi filmlerini tartışmak değil, sadece sevdiğim o karakteri yeniden anmak.

Yıllar sonra, Alf'in eski bölümlerini izlemek hala daha çok keyif vericiydi, tek bir detay hariç! Müşfik Kenter'siz Alf ilk başta sanki başka bir karaktermiş gibi gelse de, bozuntuya vermedim ve izlemeye devam ettim. Herhangi bir dizinin orjinal dilinde dinlenmesi avantajını kendi kendime hatırlatarak avundum. Ancak daha 1.sezonun 1.bölümünde, benim yıllar yılı Malmec dilinde bir isim olduğunu zannettiğim Alf, nam-ı diğer Alien Life Form olarak açıklanınca,büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı itiraf etmek zorundayım. O yüzden bu gerçeği reddederek, yarının çocuklarına Alf'in aslında Malmecçe'de Uzay Kaplanı anlamına geldiği söylentisini yaymak istiyorum.
Diziyi yeniden izlerken, çocukken Alf keşke bizim evde yaşasa diye düşündüğümü anımsadım. Belki kardeşimin olmaması belki de konuşabilen evcil hayvanımsı imajıyla, Alf gibi bir uzaylı maskotla aynı evde yaşamak fikri müthiş gelirdi. O zamanlar, annemle babama "bizim eve de tesadüfen böyle bir yaratık gelse, ona bakabilir miyiz?" diye sorduğumda ben çok ciddiydim! : )

Peki ya Alf evimizin maskotu olmak yerine meslektaşım olmaya kalkışsaydı eğer neler olurdu?

Kate: And I resent the implication that I'm having a negative effect on my son's outlook. Oh I give up. I give up.
ALF: You're letting out your emotions. Good. Now we can make some real progress.
Willie: And you are spouting out a lot of psychological clichés you don't even understand.
ALF: Why so hostile, Willie? I'm okay. You're okay.
Willie: This must stop.
ALF: That's right. A good scream. Let it fly.
Willie: You cannot keep aggravating people like this.
ALF: Why do you hate your mother?

: )

İyi geceler Alf, iyi geceler Malmec

3 yorum:

  1. kedi olsa da yesek :)

    diyalog da sanki dilbert'tan aşırılmış gibi geldi :P

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. lucky'e dokunanı yakarım:P

    yok diyalog dizinin bir bölümünde geçiyor, ama sanırım referans eksikliğinden ötürü sanki ben yazmışım gibi anlaşılmış olabilir, yoksa repliğin kaynağı imdb'dir efenim

    YanıtlaSil