18 Ekim 2009 Pazar

Hayalimdeki iş

Bir önceki post'umun üzerinden bir kaç gün geçti ve bugün Milliyet'in Cumartesi ekinde şöyle bir haberle karşılaştım :

" İçinizde ukde kalan mesleği yapmanızı sağlayan kardeşler; keşke başka meslek seçseydim diyenlerdenseniz Hayalimdeki İş'e başvurup bir süreliğine merakınızı tatmin edebilirsiniz. 62 seçeneğiniz var."

Başvurmak için http://www.hayalimdekiis.com/ adresine girmeniz yeterli. Kendilerinin buradan reklamını yapmayı boynumun borcu bildim, zira çok orjinal birşeyi başarmışlar. Kendi alanında başarılı olan kişilerle tanışıp o meslek hakkında 2-3 gün deneyim sahibi olabiliyorsunuz. Üstelik ücretleri de çok ucuz olmamakla beraber hiç de uçuk değil.

Hatta doğumgünü partilerinde, doğum günü sahibine; aile üyelerinin, arkadaşların birleşip alabileceği bir hediye de olabilir bence. Sevgili dostlarım, gelecek doğumgünümde harekete geçmenizi bekliyorum. Neredeyse 1 sene var, para biriktirsiniz bence ahahah (yüzsüzlük dizboyu:P)

Ayrıca listede, "Saat ustası" seçeneğini görebilmiş olmak da gözlerimi yaşarttı. : ))
Tabii kendi postumdaki meslekler sitedekilerle karşılaştırıldığında tabiri caizse "avam tabaka" işler. Sitedeki "zeytinyağı üreticiliği, sommelier,agro-eko turizm işletmeciliği" seçenekleri daha ziyade 55 yaşıma geldim, holding yöneticiliğini bırakıp bodrum'a yerleştim, köylüye sanatı sevdirmeye çalışırken pazar günlerimi de "hayatta kaçırılmaması gereken zevkler" benzeri yazıları okuyarak, St. Tropez'deki o butik otelde bi türlü "Chanssone Bordeaux" şarabını deneyemediğime hayıflanıyorum kitlesine hitap ediyor.

Öte yandan çok değişik ve eğlenceli mesleklere de yer ayırmışlar. Örneğin arkeoloji, sihirbazlık, seramik sanatçılığı, yunus eğitmenliği gibi seçeneklerle farklı kesimlerden çeşitli gruplara ulaşmak mümkün duruyor.

Bu seferde "küçük burjuvazi" sınıfına geçerek yine sizlerle top 5 listemi paylaşmak istiyorum :

5. Halkla İlişkiler Ajansı Sahibi: 1 günlüğüne Samantha Jones gibi gezinmek, hiç fena olmazdı.

4. Veteriner: "Bukalemunum bana küstü, artık renk değiştirmiyor, ne yapmak lazım?" veya "İguanam çok sinirli oldu, her eve yeni gelene yelesini açıyor, zaptedemiyorum" gibi sorunlarla gelen müşterilere yaklaşımı öğrenmeyi çok isterdim.

3. Çikolata Butiği İşletmeciliği: Aslında tatlıyla özellikle de çikolatayla aram hiç yoktur. Ama değişik şekilli çikolatalar üretmek, onları meyvelerle şekerlerle kombinleyip süslemek çok cezbedici geliyor. Araf kitabındaki Gail karakterinin türkiye şubesi olmaya bu konuda talibim, şimdiden belirteyim :)

2. Kitapevi Çalışanı: Evet bu noktada tamamen entel dantel olma arzumla karşı karşıyasınız. Şöyle butik kitapçılar vardır ya, ana caddelerin bir arka sokağında yer alır, mutlaka 3-5 müdavimi vardır. Çalışan, o kişilerle mutlaka sohbet eder, çay ikram edip son okudukları kitabı tartışır ve onlara yeni şeyler önerir. Heh işte bunu yapmaya yetenekli olmak istiyorum bende. Kültürüme kültür katmak, yeni insanlarla tanışmak istiyorum.

1. Saç Aksesuarları Tasarımcısı: Daha öncesinden hiç aklımdan geçmemişti böyle bir işi denemek ama düşününce çok enteresan geldi kulağıma. Böyle süslü süslü taşlarla veya tüllerle bezeli değişik taçlar; tokalar yaratmak sanki keyifli olurmuş gibi geldi. Ekmeğimi kazanacak kadar yaratıcılık ve gerekli sabır da olduğuna göre; tasarımlarımla kendime müşteri bulurdum sanırım.

Üst üste farklı mesleklerin cazibesinden neden bu kadar detaylı bahsettiğimi merak edenleri, ilk postum "prologue" un 3. paragrafını yönlendirmek istiyor, gözlerinizden öpüyorum.
(p.s: resimler, www.hayalimdekiiş.com sayfasından alıntıdır.)

3 yorum:

  1. Çok iyiymiş yahu, ben kitabevi satıcısı olacağım :)

    YanıtlaSil
  2. 2.ci madde güzelmiş. sakinlik, huzur veriyor insana.

    YanıtlaSil
  3. Hayalimde en cok, bi gun boyle harika bir niche fikri gelistirip uygulamak var! Hayalimdeki is diye bir site kurmak ne muhtesem fikirdir yahu!!

    YanıtlaSil