19 Ekim 2009 Pazartesi

Amores Perros ruhun gıdasıdır!

Dün yazdığım reçete hiç işe yaramadı. Ne gökten piyano düştü, ne o sevgili cin ali ile karşılaştım. Üstelik bu hayalkırıklığı (!) yetmezmiş gibi, 31.avrasya maratonunun olduğunu tamamen unuttuğum için, Boğaz Köprüsü'nün trafiğe kapandığını son dakikada öğrendim. B planı olmayan safkan Amerikalılar gibi ne yapacağını bilmez bakışlar içinde etrafa bakındıktan sonra, deniz otobüsü çözümünü bulsam dahi tam 1.5 saat gecikmeyle hastaneye varabildim.


Kulağımda müzik, o hışımla sokakta yürürken, dinlediğim bir şarkı imdadıma yetişti neyse ki.. Amores Perros filminin soundtrack'i olan bir şarkı var. Control Machete'nin Ely Guerra ile beraber yaptığı bir düet. Latin rap demek yanlış olmaz sanırım tarzları için. (Şarkıyı dinlemek isteyen parmak kaldırsın!)


Sözleri baştan sona anlamasam da; solistin şarkıyı içten söyleyişi mi, yoksa Amores Perros filmini çok severek izlediğim için mi yada o anki ruh halimden dolayı mıdır bilmiyorum ama öyle iyi geldi ki..

Bir anda kalabalığın içinde hem hırçın ama bir o kadar da umursamaz bir şekilde yoluma devam etmeme sebep oldu. Özellikle erkek vokalin girdiği kısımlarda "kahpe felek" isyanı vardı içimde, son dönemde yaşadığım sıkıntılı şeyler o esnada aklımdan geçerken. Ama aynı zamanda kadın vokal kendini belli ettikçe de "tüm bunların bir anlamı olmalı, herşey çok güzel olacak" umudu yeşerdi inceden.

Sanırım, yarın gün yine bu şarkıyla başlayacak benim için.

3 yorum:

  1. Dun burada da maraton vardi ve tramvaylar calismadi...ayol herkesin kosasi gelmis, bizim de bunu unutup yollarda salak olasimiz!!
    Gecmis olsun cici..

    YanıtlaSil
  2. Afedersiniz yarı Türk-yarı İngiliz(vaya ingilizce konuşan milletlerden) birine mi mensupsunuz?..Sayfanızdaki yarı Türkçe yarı İngilizce anlatımlarınız ilginç geldi bana.Bir Türkçe sevdalısı olarak irkildim açıkçası :( Ve üzüldüm !

    YanıtlaSil
  3. Başlığı gördüm ve direk yazıyorum;
    HALA İZLEMEYEN VARSA ÇOK ŞEY KAYBEDİYOR. Müthiş ötesi bir film ya, kesinlikle tavsiyedir herkese...

    YanıtlaSil