8 Nisan 2009 Çarşamba

Ne güzel komşumuzdun sen "Meliha Abla"


Biraz evvel 'Canım Ailem'i izledim yine. "Uğur Yücel'in tek kaşı gözüksün, nerede oynarsa oynasın izlerim" mantığından haraketle, bu diziyi izlemeye başlamıştım. Şimdi ise her karakterin ayrı ayrı hayranı oldum. Ama iş oyunculuğa gelince Halim'in ve kesinlikle Meliha'nın oyunculuğu 10 numero! Zaten Şebnem Bozok'un kendisini bir çok gazetede, dergide oyunculuk anlamında övdüler ve eminim övmeye devam edecekler.


Benim diyeceğim ise "Meliha'nın" kendisine. Sen ne güzel bir komşusun Meliha Abla ya... Ben de evimin penceresinden bakınca onu görmek, sabahları ev yapımı poğaçalarının, akşamları ise içli köftelerinin tadına bakmak istiyorum. Canım sıkıldığında kapısını tıklasam, merdivenlerden onun indiğini şıpıdık terliklerinden anlasam. Sonra kapı önünde kısa ama samimi konuşmalarımız olsa.


Dizinin bu bölümünde Adana'ya taşınma ihtimalleri söz konusu oldu. Valla ha(!) içim parçalandı. Sanki o evden gidince; dizide yüzünü görmeye devam etsek bile, komşumuz olmaya devam etmeyecekmiş gibi geldi :)


Dipnot: Karakterlere bu kadar bağlanmaya devam edersem, yıllar önce Yılmaz Erdoğan'a Mükremin Abi başlığıyla mektup gönderen zat-ı muhtereme benzeyeceğim. (Mektubu yerine ulaştırmış olan postacının da payını görmezden gelmemek lazım tabii.)

11 yorum:

  1. Hahaha mukremin abi olayini bilmiyordum, postacinin gercekten yapabildigini boyle bir seyi ahhaha komik hahah. Cok guzel bi tespit olmus postaci mevzuu hahahe.

    YanıtlaSil
  2. Hey gidi yillarin Perihan Abla'si hey! Yerini yeni kusaklara birakti, ama bak iste ayni tatli komsu tarzi sevilmeye devam ediyor...Boyle yalin hayata ve iliskilere dair uzun diziler de, karakterlere baglanmadan ayni tadi vermiyor bence zaten! Mukremin Abi'ye selam eder, gozlerinden operim :)

    YanıtlaSil
  3. Ahanda işte yine yeni yeniden bloğum oldu, ama bu seferki biraz concon.. :)
    ne güzel komşumsun sen Lydia abla de bana artık :)

    YanıtlaSil
  4. ben bayılıyorum melihaya yaa bi de samimle kavuşsalar artık beee

    YanıtlaSil
  5. Cornflakeee, ozlettin nerelerdesin?! Tezler sinavlar bisiler mi var?

    YanıtlaSil
  6. neden bizim öyle komşularımız yok dedittiren, ailecek her salı göz kırpmadan izlediğimiz, imrendiren dizi. oturduğumuz apartmanlarda mı sorun var acaba?

    YanıtlaSil
  7. mükremin abi yerine saldıray abiye yollamadıgına şükretmeli:)
    hatırlamayanlar için
    http://www.youtube.com/watch?v=IQ5VhQfWBgk

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. eee? hani yeni yazi yaaaaA?

    reklam veriyim bari => http://whereipost.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Uğur Yücel iyi bir oyuncu. Fakat dizi furyasına takılmak istemediğim için izlemedim. Tüm reklamlarda ağlayan kadınlarla dolu reklamlar görmekten bıktım, belki o yüzden. Ama bu yazıyla seyretmeyi istiyorsun kesinlikle.

    YanıtlaSil