5 Nisan 2009 Pazar

Lüleburgaz'ın "L" si


Belli bir zaman önce, internette şu meşhur mail dolaştı. Garanti Leasing' de bir kutlama yapılacaktır. Pasta sipariş edilir ve üzerine de haliyle Garanti Leasing yazılması istenir. Siparişi veren kişi muhtemelen yanlış bir anlaşılma olmasını engellemek adına, "leasing" i alfabetik olarak kodlar, ki resme bakılacak olursa, ya yine dinleyen kişi doğru anlamamıştır ya da kodlayan kişi harf sırasını karıştırır ve ortaya "lesingn" gibi istesen bile böyle telaffuz edemeyeceğin bir kelime çıkar.


Benim en çok dikkatimi çeken şeyse ; alfabetik kodlamanın bir demirbaşı varsa, o da hiç tartışmasız Lüleburgaz olduğudur. L harfinin değişilmezidir o.

Halbuki, Kırklareli'ne bağlı kendi halinde bir ilçedir Lüleburgaz. Bu şehir nesiyle meşhurdur derseniz, ya yıllar yılı lüle taşının Eskişehir yerine bu bölgeden çıktığının zannedilmesiyle ün salmıştır ya da Çarkıfelek kültürü sayesinde L'siyle tanınmıştır bu şehir.

Bundan sonra alternatif L çözümleri bulunsun, Leylek'in; Lolipop'un, Lichtenstein'in "L" si olsun. Lüleburgaz biraz olsun soluk alsın.

4 yorum:

  1. Hahah super..
    Annemin ufak bir goz operasyonu gecirmesinin ardindan Ankara Guven hastanesi'nde gerekli islemleri tamamlayip kendisini taburcu edip eve goturmustum. Hastane faturasinda evin Blok F4 olan adresinin Fatsa 4 diye anli sanli yazildigini gordum, ailecek koptuk :)

    YanıtlaSil
  2. Selam Cornflake. Seni Pilli Cadı'nın illüzyonlarına yaptığın yorumla keşfettim ve bu vesileyle takipçin oldum.

    Bir de eğlenceli yazıların nedeniyle Smart Blogger ödülü verdim :))

    Detaylar için bana bekliyorumm...

    YanıtlaSil
  3. eliza; ahahah fatsa 4 süpermiş :) lüleburgaz'ın ekürisi bulunmuştur: "karşınızda fatsa" kocaman bir alkış lütfen:P

    aslı'dır; çook teşekkür ederim ödülün ve düşüncelerin için, beni sizler var ettiniz ehehe
    sitene gelip bir kahveni içeceğim, bekleyin anacım:D

    YanıtlaSil
  4. Kim var etti bilmem ama komik bir insansın kanımca :)
    Kahve, çay alkollü bişiler ne istersen, beklerim her zaman :)

    YanıtlaSil