23 Mart 2009 Pazartesi

Pigmelerin En Güzeli: Cep Maymunu

Satın alacağım evcil hayvan listemde son sırada maymun gelir. Her ne kadar Darwin Amca'ya göre, kökenlerimiz maymuna dayansa da, hiç haz edemedim şu hayvanlardan.
İsterse zekiliğin kitabını yazmış olsunlar, o şapşal surat ifadesi ve her tarafı kıllarla kaplı küçük bi çocuğun boynunuza atlaması hissiyle baş edebileceğimi hiç zannetmiyorum.
Ama bu meretin de cinsleri var tabii. Bir tanıdığım sayesinde "Pygmy Marmoset" diye bir türün olduğunu keşfettim. Halk arasındaki söylenişiyle nam-ı diğer "finger monkey". Adı üstünde parmak boyutunda, minnacık bir şey. İster papağan misali omzuna koy, istersen cebinde taşı, samimiyeti arttırınca parmağına dola, maskot diye yanında gezdir.

Kendisi evcil hayvan top ten'inimde işte bu sempatikliğiyle ani bir çıkışla 1.sıraya kadar yükseldi. Hep kül rengi bir kedim olsun isterdim, şimdi kül renkli marmoset beslemek istiyorum. Ah bir benim olsa, "pigmelerin en güzeli; maymun yavrukuşu" diye seveceğim göbeğine serçe parmağımla araba kamyom cip bip yapacağım ama neeerdeeeee!!
Türkiye'de satılıyor mudur falan derken, internette bir ilan ile karşılaştım. Heveslendim az biraz ama maşallah pek de bir kıymetliymiş. 4 milyar fiyat biçmiş sahibi. Bakınız ilanı burada; ben alamadım, belki almayı düşünenler olur.

7 yorum:

  1. küreselleşme var ya artık, bakarsın yaygınlaşır bu maymuncuklar. pek bi şirin de bakımı nasıl olur onu aklım almıyor :)

    YanıtlaSil
  2. evet nasıl bakılır bu hayvana ben de bilemiyorum, kaybeder insan:P

    YanıtlaSil
  3. bunun üstüne basar, oturur bir şekilde öldürür insan, köpeğinin üzerine oturan akrep nalan gibi hisseder kendini sonra da...

    YanıtlaSil
  4. ya yazık be hayvana, vıcığı çıkar vallahi

    YanıtlaSil
  5. ben satın almak istiyorum yawrusundan nasıl bulurum yaa:(

    YanıtlaSil
  6. NE DİYO BUNLAR YYAA Bİ PİGME MARMOSET BİR LAZER ELETİ FİYATINDAYMIŞ ORTALAMA 650.000TL

    YanıtlaSil