10 Mart 2009 Salı

Her yemekten sonra bir tatlı kaşığı "Hadise"

İnternette az önce karşıma çıkan 30426872. Hadise ve Eurovision konu başlıklı haber yüzünden, bunalıma girdim. Eurovision taaaa mayıs ayındaymış meğer. Allahım sen bize bu işkenceyi 2 ay daha mı çektireceksin!!
Yaklaşık 3-4 aydır, ülkece sanki yarışma ertesi günmüşcesine bir hava içerisindeyiz. Hergün ya televizyonda ya gazetede ya da herhangi bir internet sayfasında kendisiyle karşılaşmaktan sıkıldım. Yıllardan beri devam eden o eurovisiondan hezimetle ayrılma kompleksi nasıl bir türlü aşılamıyorsa artık, medya her gün gazı verdikçe veriyor. Tamam şarkısı çalsın ara ara, dans kareografisinden bahsedilsin, iki programa konuk olsun yetmez mi. Neredeyse Hadise mısır yedi, üstüne su içti gibi haberler yapacaklar.



Zaten şarkı desen, avrupailikle oryantali birleştirelim klişesinin önde koşanı. Sertab Erener, ilk kez böyle bir şey yaptı, orijinaldi, çok beğenildi ama fikrinde suyu çıktı artık. Türkler'in başarısı anca doğu oryantalizminden mi geçiyor yani nedir? Bu mantıkla düşünecek olursak; seneye de Hayko Cepkin, Türkiye'yi temsil etsin, o meşhur çığlıklarını atarken kendisine fonda darbuka eşlik etsin, hemen akabinde "egzotik" güzelliğiyle avrupalıların gözünü kamaştıran modern bir dansöz sahneye atılıversin. Bu mudur?
Bir an evvel mayıs ayı gelsin, Rusya'da bir Türk rüzgarı essin, yeter ki olaylar bu kadar hadise haline getirilmesin.

8 yorum:

  1. türkün gücünü bütün dünyaya göstereceğiz laaağn!! abanın esemeslere

    YanıtlaSil
  2. İşte tam nokta atışı! Ben ki iki gün önce ntvmsnbc'de haberini görüp "Halla halla acaba eurovizyon haftaya mı?" diye düşünmüştüm. Üzgünüm ama kes yapıştır mantığıyla yapılan düm tekli şarkıları beğenmiyorum, son zamanlarda eurovizyona gönderdiğimiz en düzgün şarkı Mor ve Ötesi'nin Deli'siydi bence.

    YanıtlaSil
  3. Neredeyse Hadise mısır yedi, üstüne su içti gibi haberler yapacaklar.

    hahahahahhahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahahahahhahahuauaeueuhehehahuhahahhahahaehhaeuahhahauhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  4. gobek atilan, muck muck, düm tek, çıkıdak gibi nitelendimelerle şarkı yapma modası, sadece bizde var sanırım. tamam hobarey, hep beraber diye gobek atalim da, sanki yunanistanın son sarkisina da cok benziyormus gibi geldi bana. sertabi taklit etmek neyse de komsuyu taklit etmek yakismiyor.
    misiri da hadiseyle yiyelim, ustune de soguk su icelim, milletce circir olalim da, rahatlayalim, oh oh yandaaaan :)

    YanıtlaSil
  5. klişe mlişe diyosun da biliyorum ki o üstünde brazil yazan eşofmanını giyip düm tek tek diye gökbek atıyosun. seni seni.

    YanıtlaSil
  6. heralde kıs, göbek atılmadan olur mu.. klişe dediğim eurovisiondaki her şarkının bi yerine göbek dansı iliştirilmesi

    YanıtlaSil
  7. yok onu anladım ben bu şarkıyla göbek atıyosundur diyorum :)

    YanıtlaSil
  8. yoooook ordaaa duuurr!! :) valla o kadar yapmadım daha :D

    YanıtlaSil